Základní informace
Detailní popis produktu
O produktu
Víno velmi intenzivní vůně po bílém a žlutém ovoci, především po broskvích s bílou dužinou a nektarinkách. V chuti jsou dominantní tóny zeleného jablka, hrušky máslovky, broskví a bílého rybízu. Vinařství nepoužívá název klaret, ani název blanc de noirs, víno pojmenovali jednoduše Bílá Frankovka. Technologicky je omezen kontakt slupky s moštem, aby vyluhování barviva bylo minimální.
Původ
Vinařská oblast:
Morava
Vinařská podoblast:
Velkopavlovická
Vinařská obec:
Němčičky
Viniční trať:
Novosady/Bočky
Charakteristika
Odrůda:
Frankovka
Barva:
Bílé víno vyrobené z modrých hroznů
Vůně:
Velmi intenzivní vůně bílého a žlutého ovoce, především broskví s bílou dužinou a nektarinek
Chuť:
Dominantní tóny zeleného jablka, hrušky máslovky, broskví a bílého rybízu se svěží kyselinou
Tělo:
Lehké
Archivační potenciál:
1-2 roky
Hodí se k
Tip: Bílá Frankovka je lehce pitelné a prudce společenské víno. Podávejte vychlazené na 7–10°C pro zvýraznění svěžesti a ovocných tónů. Ideální pro letní osvěžení nebo jako doprovod k lehkým pokrmům.
Podmínky skladování
Pro zachování kvality a chuti našeho vína doporučujeme:
Podrobné informace o skladování - Skladovat při teplotě 10-15°C
- Chránit před přímým slunečním světlem
- Udržovat konstantní vlhkost 60-80%
- Láhve s korkem skladovat horizontálně
*Obsahuje siřičitany
Kategorie: | Vína |
---|---|
Vinařství: | J.STAVEK |
Stupeň sladkosti: | suché |
Alkohol: | 12% |
Odrůda: | Frankovka |
Vinařská podoblast: | Velkopavlovická |
vinný charakter: | Sympaťák 😊 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář
Vinařství J. Stávek
Čtyři generace v srdci Modrých hor
Prestižní rodinné vinařství z Němčiček, jehož historie sahá do roku 1898, kdy praděd František Kopřiva postavil Vinařský dvůr. Pod vedením Jana Stávka, Ph.D., držitele titulu Enolog roku 2020 a vítěze Vinařství roku 2017, se specializují na produkci Frankovky ve všech jejích podobách a na unikátní fortifikovaná vína. Jejich vína, včetně legendárních cuvée Karmazín, Dědova večerka a Áčko, vznikají v bio kvalitě na vinicích s pískovcovým podložím.